Gedde

I juleferien har Thoke og jeg haft to ture. Den første tur var der ikke noget at berette fra. Vi prøvede en lokal sø, som for flere år siden havde noget udemærket geddefiskeri rent antalsmæssigt. Den gang manglede størrelsen, men det kunne jo have ændet sig, og om ikke andet havde vi regnet med en masse fisk i båden, så det kunne blive en underholdende dag. Vi blev dog slemt skuffede. Vi fik kun nogle mindre fisk, og kunne efterfølgende erfare, at der de sidste par år havde gået en masse madfiskere rundt i sivene med waders og store spinnere, meget trist for vores engang så fine sø.
Dagen efter måtte vi have revance og tog endnu engang den lange tur syd på. Denne dag startede endnu mere sløvt end den foregående. Vi prøvede flere områder af uden så meget som en nervøs skalle. Sidst på dagen fandt vi en lille vig, hvor der endelig var lidt nervøsitet at spore hos de små agnfisk. Vi fik et par enkelte mindre, og en masse bundhug på det lave vand. Grøde var der også en del af, så vi var rigeligt beskæftiget. Det blev derfor ikke til så meget kastefiskeri. Min ene stang satte sig endnu engang i bunden, og samtidig begyndte en af de andre stænger at køre, dog i et noget ujævnt tempo. Thoke tog sig af stangen der sad i bunden og jeg fik givet tilslag på den anden stang. Modhugget resulterede i en spændt klinge, og der gik lige et par sekunder før jeg kunne flytte det, der var i den anden ende. Der gik yderligere et par sekunder inden fisken fandt ud af, at der var noget galt, og inden vi blev overbeviste om at det var fisk.
Fisken lagde ud med at sætte fuld fart ind mod båden, så jeg ikke kunne følge med på hjulet. Det blev der kompenseret for ved tage et par baglæns skridt, og samtidig at læne sig godt tilbage - Godt at man har en makker der kan gribe en, når balance ryger:-)
Inde foran båden leverede fisken en god fight, og Thoke måtte flere gange rykke stænger rundt.
Til sidst kunne vi lande endnu en plus'er på 10,76 kg og 113 cm. og så var dagen reddet på trods af, at der kun havde været 5 fisk i båden.

Ulrik Nielsen
Specimenfisker.blogspot.dk

Kommentar

Andre fangster fra