Gedde

Så kom den! Sæsonens første +10’er.
Vi gentog kombinationen af at dørge med agnfisk, og kastefiske med woblere i venten på hug.
Dagen startede med et par mindre fisk på skallerne, og en enkelt 5’er blev det også til. Woblerne gav ikke rigtig noget, men dagen var stadig ung. Ved 11 tiden var vi oppe på 11 fisk. Ulrik havde fået en 6 kilos på skalle og en enkelt pind på wobleren. Da vi igen fiskede over lavt vand blev der brugt woblere med lille ske, og de skal altså have noget fart for at der kommer bevægelse i dem.
En af skallerne blev pludselig meget nervøs og var flere gange i overfladen. Der kom en massiv hvirvel fra en gedde, der åbenbart missede sit angreb. Jeg havde min wobler helt inde ved båden, så den blev med det samme sendt ud over stedet med den store hvirvel. Jeg nåede at rulle 3 omgange på hjulet før wobleren blev stoppet af en stor bredside vi begge nåede at se. Stangen krøllede sammen og det lille str. 2500 hjul kom på arbejde. Ulrik fik ryddet den ene bådside, så jeg kunne fighte fisken i god ro og orden. Efter lidt tovtrækkeri kom et stort hoved til syne i overfladen. Kroppen kunne vi ikke se, men efter hovedet at dømme var der tale om en +10’er.
Vi har investeret i et stort gumminet til at lande gedderne med, og det skulle i dag vise sig at være en god idé. Lige da Ulrik løftede nettet røg krogholdet og wobleren susede tæt forbi hovedet på ham.
Fisken var 118 cm., men desværre lidt tynd i det. Hvis kroppen havde matchet hovedet havde det virkelig været en seriøs fisk. 11,62 kg. kunne vi veje den til. Kort efter vi havde genudsat fisken gentog scenariet sig. Denne gang var det Ulrik, der havde wobleren inde, og kunne kaste ud til det mislykkede angreb, og kroge en fisk på lige over 7 kilo. Herefter var det liiige tid til en ølpause. Vi fik dog ikke tid til at drikke ud, da en af skallerne blev snuppet og jeg lige fik en 7 kilos mere. Super dag med masser af fisk

Mvh. Thoke Wistoft
Specimenfisker.blogspot.dk

Kommentar

Andre fangster fra